Op 15 maart 2022 is het World Social Work Day. Op die dag worden sociaal werkers wereldwijd gevierd. Voor deze gelegenheid openen we gedurende 1 week de volledige websites van Helder Recht én Droits Quotidiens

Hulpverleners worden bijna dagelijks geconfronteerd met juridische vragen, bijvoorbeeld over huurrecht, familierecht, (invordering van) schulden, enzovoort. 

Het is moeilijk om steeds te weten welke regels gelden en hoe ze te vertalen naar de praktijk. Kostbare tijd gaat verloren aan opzoekingswerk in het juridisch labyrint. 

Helder Recht ondersteunt hulpverleners door die essentiële informatie aan te reiken. Dat doen we via: 

  • de juridische helpdesk
  • juridische vormingen over relevante thema’s voor hulpverleners; 
  • onze website, een online portaal met meer dan 1.500 praktische en up-to-date antwoorden op concrete vragen op maat van hulpverleners, handige tools en overzichtelijke schema’s, en nog veel meer. 

In 2021 onderzochten we de sociale impact van onze website. Uit de studie blijkt dat: 

  • 98% van de respondenten die onze website gebruiken voor hun werk, de website aanbeveelt
  • 71% vindt dat de website zeer nuttig is in hun dagelijkse werk

Volgens hulpverleners is de website “essentieel in hun professionele praktijk”. Door snel informatie te vinden op de website, hebben ze “meer tijd om cliënten verder te helpen met andere vragen (…)”

Samen slagen we erin om het recht dichter bij de kwetsbare mensen te brengen. Daarom: bedankt! 

De website staat open voor iedereen tot en met 20 maart 2022.  

Voor hulpverleners hebben we een extra geschenk: een gratis demo-account voor 1 maand. Stuur een mailtje naar info@helderrecht.be om je account aan te vragen.

Attribution - Pas d'Utilisation Commerciale - Pas de Modification 4.0 International (CC BY-NC-ND 4.0) Click op de afbeelding om meer te weten te komen over Creative commons

Misschien vindt u deze fiches ook interessant