Wie een regularisatieaanvraag indient, krijgt van de gemeente een 'attest van inontvangstname'. Op het attest staat voortaan een foto om de aanvrager beter te kunnen identificeren.

Een humanitaire regularisatie aanvragen, doe je bij de gemeente van de plaats waar je verblijft. De wijkagent controleert of je verblijft op het adres dat je hebt vermeld in je aanvraag. Als de woonstcontrole positief is, dan krijg je een attest van inontvangstname in afwachting van een beslissing.

Het attest van inontvangstname verandert niets aan je verblijfsstatuut. Verbleef je voor je aanvraag illegaal, dan blijft je verblijf ook tijdens de behandeling van je aanvraag illegaal. Je kan met het attest wel aantonen dat je een regularisatieaanvraag hebt ingediend en dat je wacht op een antwoord, bijvoorbeeld bij een politiecontrole.
 

Voor de nieuwe regularisatieaanvragen wordt voortaan een nieuw model gebruikt voor attest van inontvangstname, een met foto. Zo is de aanvrager beter te identificeren. 

 

Wil je meer info over verblijfsdocumenten voor vreemdelingen, schrijf je dan in voor onze vorming

Attribution - Pas d'Utilisation Commerciale - Pas de Modification 4.0 International (CC BY-NC-ND 4.0) Click op de afbeelding om meer te weten te komen over Creative commons

Misschien vindt u deze fiches ook interessant