Op 16 september 2022 werd Born in Brussels gelanceerd: dé informatieve website voor alle ouders, toekomstige ouders en professionals in de perinatale sector in Brussel. Als partner in dit unieke project, voorzien Helder Recht en Droits Quotidiens Legal Info de website van juridische info in klare taal.

In Brussel wordt er elke 30 minuten een kind geboren.

Bij zo’n gebeurtenis rijzen heel wat vragen, zeker in een steeds complexer wordende maatschappij. Opdat elk kind zoveel mogelijk kansen krijgt, is het essentieel dat zowel ouders, toekomstige ouders als professionals de geschikte info op het juiste moment hebben, in duidelijke taal.

Het project Born in Brussels wil de zoektocht naar antwoorden vereenvoudigen.

De tweetalige website bevat info en tools over de periode vanaf de kinderwens tot wanneer de baby 2,5 jaar is, specifiek voor de regio Brussel.

Helder Recht en Droits Quotidiens Legal Info stapten mee in het project met een dubbele missie:

  • ter beschikking stellen van juridische inhoud in klare taal over perinatale topics;
    via een directe link tussen onze websites, is onze juridische inhoud rechtstreeks beschikbaar op de website van Born in Brussels en wordt die inhoud automatisch geüpdatet;
  • ontwikkelen van een virtuele assistente op maat, die de bezoeker van Born in Brussels vlot doorheen de website gidst.

En dat alles in het Nederlands en in het Frans.

Born in Brussels kwam tot stand onder de bezielde vleugels van het CMDC-CDCS, in samenwerking met verschillende partners, waaronder Helder Recht en Droits Quotidiens Legal Info.

We zijn fier dat we mee aan de wieg mogen staan van dit prachtige avontuur.
Na haar geboorte, wensen we Born in Brussels een lang leven toe!

Wens je ook juridische info in klare taal op jouw website?
Lees meer over onze dienst ‘Jurilink’ of contacteer ons met je project.

Attribution - Pas d'Utilisation Commerciale - Pas de Modification 4.0 International (CC BY-NC-ND 4.0) Click op de afbeelding om meer te weten te komen over Creative commons

Misschien vindt u deze fiches ook interessant