DSC_9189_page accueil.jpg

Een team van enthousiaste en geëngageerde juristen. "Iedereen wordt verondersteld de wet te kennen", dat klopt! Maar daarvoor moet u de wet eerst nog begrijpen. 

Al meer dan 20 jaar zetten de juristen van Helder Recht en Droits Quotidiens zich in voor onze missie: het recht verhelderen.

Onze kernwaarden : onafhankelijkheid en engagement

Ons aanbod :

  • We richten ons vooral op hulpverleners die werken in verschillende sectoren: de sociale, de medische, de juridische en andere. Via hen bereiken we de meest kwetsbare burgers,
  • We bieden online juridische informatie aan in klare taal. Naast fiches met juridische vragen en antwoorden, ontwikkelt Helder Recht meerdere digitale tools om het recht te verhelderen.

Helder Recht is opgericht in 2016. Het is de Vlaamse zusterorganisatie van Droits Quotidiens, die al meer dan 20 jaar actief is in Wallonië.

Het team van Helder Recht

DSC_9216 ok.jpg

Erica van Dijk

Erica werkt sinds 2017 als juriste bij Helder Recht. Daarvoor is ze 20 jaar advocaat geweest aan de balie van Antwerpen. Erica bemant de juridische helpdesk en is verantwoordelijk voor de vormingen en de fiches op de database rond vreemdelingenrecht, familierecht en justitie.

Ze geeft ook vormingen vreemdelingenrecht voor Droits Quotidiens.

 

Eva_Ok1.jpg

Eva Lewyllie

Eva heeft het team van Helder Recht Legal Info vervoegd in januari 2021. Ze deed haar stage als advocaat aan de balie van Gent en werkte daarna voor het Centrum Algemeen Welzijnswerk van Oost-Vlaanderen. Ze beantwoordt de vragen van de juridische helpdesk en is verantwoordelijk voor de rechtsdomeinen wonen, sociale bescherming en werk.  

Daarnaast doet ze de commerciële opvolging.

Lisa _OK2.jpg

Lisa Vanderhaeghe

Lisa is in juli 2022 afgestudeerd als master in de rechten en is onmiddellijk daarna aan de slag gegaan als allround juriste bij Helder Recht. Ze beantwoordt de vragen van hulpverleners bij de juridische helpdesk en schrijft mee aan de fiches op de database voor de rechtsdomeinen geld en persoonlijke levenssfeer.

Lisa verzorgt de externe communicatie van Helder Recht.

 

Média.jpeg

Thomas Dielman

Thomas heeft het team van Helder Recht vervoegd in december 2023. Hij is afgestuurd als licentiaat in de rechten in 2000. Dan heeft hij zijn advocatenstage gedaan aan de balie van Antwerpen. Daarna heeft hij bij diverse overheden gewerkt als jurist.
Thomas beantwoordt de vragen van de juridische helpdesk en is verantwoordelijk voor de rechtsdomeinen wonen, sociale bescherming en werk. 

Verder doet hij de commerciële opvolging. 

Onze boekhouding en administratie

DSC_3691.jpg

Johanna Ruelle

Johanna is verantwoordelijk voor de dienst boekhouding en facturatie. 

Daarnaast houdt ze zich ook bezig met de algemene administratie van Helder Recht, zoals de opvolging van de abonnementen, de vormingen en de personeelsadministratie. 

Een mail sturen

Onze directie

Philippeeee.jpg

Philippe Lacroix - CEO

Philippe is CEO van Droits Quotidiens. Hij is onze algemeen directeur sinds september 2022. 

DSC_9219_ok.jpg

Marie Lieffrig

Marie is in 2013 bij Droits Quotidiens beginnen werken als juriste familierecht en werd later coördinator van het juridische team van Droits Quotidiens. 

Nu is ze directrice van het team van Helder Recht Legal info en Droits Quotidiens Legal Info. 

steven.jpg

Steven Gibens - bestuurder

Steven is lid van de Raad van Bestuur van Helder Recht. Hij is bezieler en medeoprichter van onze Vlaamse werking. Naast bestuurder is hij ook verantwoordelijk voor het bakfietsproject. 

didier-ketels.jpg

Didier Ketels

Didier is medeoprichter van Helder Recht. 

Helder Recht nieuws

Meer weten over onze manier van werken en onze sociale impact?