Op zondag 19 maart is het dag van de zorg. Op die dag worden zorg- en welzijnsorganisatie in de kijker gezet. 
Samen met die gelegenheid zetten wij de mogelijkheid in de kijker om feedback te geven op de nieuwe Wet patiëntenrechten. 

De Wet Patiëntenrechten bestaat al sinds 2002. Sindsdien is de gezondheidszorg veel veranderd, daarom wil Minister Vandenbroucke de Wet Patiëntenrechten moderniseren. Zodat de Wet Patiëntenrechten past binnen de hedendaagse gezondheidszorg. 

Momenteel is het eerste ontwerp van de Wet Patiëntenrechten te vinden op de website van minister Vandenbroucke. Minister Vandenbroucke nodigt iedereen uit om feedback te geven op het ontwerp. 
Zo probeert de minister om een ontwerp te maken dat rekening houdt met iedereen 

De Wet Patiëntenrechten is van belang voor patiënten maar ook voor zorgverleners. Zorgverleners staan namelijk heel dicht bij de patiënt en worden daarom regelmatig geconfronteerd met die wet.
Zorgverleners weten wat patiënten belangrijk vinden en waar onduidelijkheden zijn over de patiëntenrechten

Beste zorgverleners laat daarom je stem horen!

Feedback is welkom via een mail aan patientenrechten-droitsdupatient@vandenbroucke.fed.be. Mailen kan nog tot 18 april 2023

 

Attribution - Pas d'Utilisation Commerciale - Pas de Modification 4.0 International (CC BY-NC-ND 4.0) Click op de afbeelding om meer te weten te komen over Creative commons

Misschien vindt u deze fiches ook interessant