Van 1 oktober tot en met 31 december kunnen ouders tijdelijke werkloosheid door overmacht vragen als de school van hun kind gesloten is door corona

 

Kunnen ouders kunnen die vorm van tijdelijke werkloosheid ook vragen voor de dagen waarmee de herfstvakantie werd verlengdJa, omdat de overheid die maatregel heeft genomen om de verspreiding van het coronavirus te beperken.  

Opgelet! Je kan geen werkloosheid vragen voor de dagen van de gewone herfstvakantie. 

 

Een overzicht: 

  • van 2 tot en met 6 november: gewone schoolvakantie – geen werkloosheid 
  • 9, 10, 12 en 13 november: verlenging van de herfstvakantie – werkloosheid is mogelijk 
  • 11 november: wettelijke feestdag – geen werkloosheid 

Opmerking: In Wallonië en in Brussel waren de scholen op 28, 29 en 30 oktober ook gesloten. Voor die dagen kan je ook werkloosheid vragen. 

Je vindt meer info: 

Nieuw! Sinds 1 oktober 2020 is de tijdelijke werkloosheid door corona ook voor andere werknemers versoepeld. Je vindt meer info in ons nieuwsbericht van 12 november 2020.

Heb je nog andere juridische vragen rond de coronacrisis? Klik dan rechtsonder op onze virtueel assistente Lexie. Zij helpt je verder naar het juiste antwoord.



Attribution - Pas d'Utilisation Commerciale - Pas de Modification 4.0 International (CC BY-NC-ND 4.0) Click op de afbeelding om meer te weten te komen over Creative commons

Misschien vindt u deze fiches ook interessant