De verhuurder heeft recht op de huurwaarborg als er kosten zijn of er achterstallige huur nog betaald moet worden.

In dat geval zijn er 2 mogelijkheden:

  • ofwel heb je de huurwaarborg al volledig terugbetaald aan het OCMW. Dan kan de verhuurder het geld dat op een geblokkeerde rekening staat gebruiken voor de kosten. Als er nog overschot is, gaat die naar jou;
  • ofwel heb je de huurwaarborg nog niet volledig terugbetaald aan het OCMW. Dan gebruikt de verhuurder het geld dat het OCMW heeft voorgeschoten. Het OCMW zal jou dan aanspreken voor een terugbetaling.

Afhankelijk van je persoonlijke situatie kan het OCMW de terugbetaling laten vallen.

Je hebt een ondertekend document nodig om de huurwaarborg terug te betalen. Zowel jij als de verhuurder moeten akkoord gaan.

De vrederechter beslist als er discussie is over de huurwaarborg of over het bedrag van de kosten. Het OCMW komt niet tussen in die discussies.

Je vindt meer info:

De volledige inhoud van deze fiche is enkel toegankelijk voor leden van HelderRecht.

Om toegang te krijgen:

Nog geen lid?

Vraag info over onze abonnementen

Ontdek al onze diensten

Attribution - Pas d'Utilisation Commerciale - Pas de Modification 4.0 International (CC BY-NC-ND 4.0) Click op de afbeelding om meer te weten te komen over Creative commons
Attribution - Pas d'Utilisation Commerciale - Pas de Modification 4.0 International (CC BY-NC-ND 4.0) Deze fiche werd geschreven met de financiële steun van de Vlaamse overheid.

Misschien vindt u deze fiches ook interessant