Je krijgt de huurwaarborg terug op het einde van de huurovereenkomst.

Je moet al je verplichtingen zijn nagekomen. Dat betekent dat je de gehuurde woning in haar oorspronkelijke staat moet teruggeven aan de verhuurder.

Als de huurovereenkomst is afgelopen moet je een document ondertekenen samen met de verhuurder. Met dat document kan je naar de bank gaan, die de huurwaarborg terugbetaalt. Je hebt ook recht op de interesten op de huurwaarborg.

De verhuurder heeft recht op een deel van de huurwaarborg als er schade is in de gehuurde woning of als je nog huur moet betalen.

De verhuurder heeft tot 1 jaar na het einde van de huurovereenkomst recht op de huurwaarborg, ingeval van schade of huurachterstand. Daarna kan hij dat niet meer vragen. 

Je vindt meer info:

De volledige inhoud van deze fiche is enkel toegankelijk voor leden van HelderRecht.

Om toegang te krijgen:

Nog geen lid?

Vraag info over onze abonnementen

Ontdek al onze diensten

Attribution - Pas d'Utilisation Commerciale - Pas de Modification 4.0 International (CC BY-NC-ND 4.0) Click op de afbeelding om meer te weten te komen over Creative commons
Attribution - Pas d'Utilisation Commerciale - Pas de Modification 4.0 International (CC BY-NC-ND 4.0) Deze fiche werd geschreven met de financiële steun van de Vlaamse overheid.

Misschien vindt u deze fiches ook interessant