Het hangt ervan af.

  • Als de huurovereenkomst niet volgens de regels werd opgezegd, dan blijft de huurovereenkomst verder lopen onder dezelfde voorwaarden

    Bijvoorbeeld, wanneer de opzeg niet 3 maanden voor de einddatum is verstuurd.

Dezelfde huurprijs geldt, maar de verhuurder heeft de mogelijkheid om jaarlijks te indexeren en driejaarlijks de huurprijs te herzien.

De overeenkomst wordt dan automatisch een overeenkomst van 9 jaar. Die 9 jaar loopt vanaf de begindatum van de huurovereenkomst. De korte huurovereenkomst eindigt niet automatisch.

Om een einde te maken aan de overeenkomst moet je minstens 3 maanden voor de einddatum de overeenkomst opzeggen aan de andere partij.

Je vindt meer informatie onder ‘Eindigt een korte huurovereenkomst automatisch op de einddatum van de overeenkomst?

  • Als de huurovereenkomst wel volgens de regels werd opgezegd, dan kan de verhuurder je uit de woning zetten als je nog in de woning blijft na de einddatum van de huurovereenkomst.

    Je vindt meer informatie onder 'Uithuiszetting'.

 

Opgelet! De korte huurovereenkomst blijft ook verder lopen als:

Je vindt meer info:

De volledige inhoud van deze fiche is enkel toegankelijk voor leden van HelderRecht.

Om toegang te krijgen:

Nog geen lid?

Vraag info over onze abonnementen

Ontdek al onze diensten

Attribution - Pas d'Utilisation Commerciale - Pas de Modification 4.0 International (CC BY-NC-ND 4.0) Click op de afbeelding om meer te weten te komen over Creative commons
Attribution - Pas d'Utilisation Commerciale - Pas de Modification 4.0 International (CC BY-NC-ND 4.0) Deze fiche werd geschreven met de financiële steun van de Vlaamse overheid.

Misschien vindt u deze fiches ook interessant