Kan je een nieuw consumentenkrediet afsluiten om een ander krediet terug te betalen?

Ja.

Je kan een nieuw krediet aangaan om andere kredieten terug te betalen.

Opgelet: die herfinanciering is niet altijd voordelig! Al wordt het meestal wel zo voorgesteld omdat je maandelijkse afbetalingen verlagen.

Je moet rekening houden met de looptijd van je nieuw krediet en met het bedrag dat je in het totaal moet betalen (hoofdsom, intresten en kosten). Het gevolg van lagere maandelijkse afbetalingen is een langere looptijd en meer intresten die je in het totaal zal betaald hebben.

Kijk goed naar het Jaarlijks Kostenpercentage (JKP) dat moet vermeld worden bij het krediet. Het JKP moet door alle kredietgevers op dezelfde manier berekend worden en geeft alle kosten van het krediet weer: de maandelijkse intresten, de kosten en een eventuele verzekering.

Het is zeer handig om verschillende kredieten te vergelijken. Je bent daarbij best kritisch.

Daarnaast maakt de kredietgever of de kredietbemiddelaar vaak gebruik van de herverdeling om je een bijkomend bedrag voor te stellen. Op die manier verhoogt nog eens het totaal terug te betalen bedrag.

Terug naar de boomstructuur
x

De inhoud die volgt is voorbehouden voor de abonnees van Helder Recht. Voor een volledig, geactualiseerd en helder antwoord, meld u aan of vraag uw toegangscode aan

Al aangesloten?

Nog niet aangesloten?

Krijg het volledige antwoord in 2 klikken.

Home