Kan een opzegbrief die te laat verstuurd is toch geldig zijn?

Dat hangt af van de datum waarop je de overeenkomst kan beëindigen.

  1. Als het gaat om een beëindiging op een precieze datum: de opzegtermijn begint te lopen vanaf de ontvangst van de opzeg door de verhuurder.

    Als je de opzegbrief te laat verstuurt, dus met een te korte opzegtermijn, dan is die in principe niet geldig. Als je de opzegbrief te laat verstuurt, eindigt de huurovereenkomst niet.

    Alleen als de verhuurder de opzegbrief toch aanvaardt en akkoord gaat met de kortere opzegtermijn, is de opzeg wel geldig.

  2. Als je de datum van de beëindiging vrij kan kiezen: de opzegtermijn begint te lopen op de 1ste dag van de maand na de ontvangst van de opzegbrief.

    Als je de opzegbrief te laat verstuurt, dan kan die wel geldig zijn. De opzegtermijn begint dan te lopen vanaf de volgende maand.

    Bijvoorbeeld: Je stuurt een opzegbrief op 3 april waarin je zegt dat de opzegtermijn begint te lopen op 1 april. Daarvoor is je brief te laat verzonden. De opzegtermijn begint dan te lopen op 1 mei, de 1ste dag van de maand na de ontvangst van de opzegbrief.

 
x

De inhoud die volgt is voorbehouden voor de abonnees van Helder Recht. Voor een volledig, geactualiseerd en helder antwoord, meld u aan of vraag uw toegangscode aan

Al aangesloten?

Nog niet aangesloten?

Krijg het volledige antwoord in 2 klikken.

Home