In principe kan een minderjarige geen huurovereenkomst ondertekenen. Volgens de wet moet je 18 jaar zijn om overeenkomsten te kunnen aangaan.

Toch betekent dat niet dat de huurovereenkomst ongeldig is. De overeenkomst geldt tussen de minderjarige en de verhuurder. Veel verhuurders vragen toch dat de ouders van de minderjarige de overeenkomst ook ondertekenen.

Als een minderjarige een huurovereenkomst heeft ondertekend, dan kunnen de minderjarige of de ouders wel vragen aan de rechter om de overeenkomst te vernietigen als: 

  • er een te groot verschil is tussen de verplichtingen in de huurovereenkomst en de mogelijkheden van de minderjarige (bijvoorbeeld als de huur te hoog is in vergelijking met het inkomen van de minderjarige).
  • de overeenkomst misbruik maakt van de mentale toestand van de minderjarige, bijvoorbeeld omdat de huurprijs extreem hoog is.

Je vindt meer info:

De volledige inhoud van deze fiche is enkel toegankelijk voor leden van HelderRecht.

Om toegang te krijgen:

Nog geen lid?

Vraag info over onze abonnementen

Ontdek al onze diensten

Attribution - Pas d'Utilisation Commerciale - Pas de Modification 4.0 International (CC BY-NC-ND 4.0) Click op de afbeelding om meer te weten te komen over Creative commons
Attribution - Pas d'Utilisation Commerciale - Pas de Modification 4.0 International (CC BY-NC-ND 4.0) Deze fiche werd geschreven met de financiële steun van de Vlaamse overheid.

Misschien vindt u deze fiches ook interessant