Kan het ziekenhuis je 1 factuur sturen voor verschillende ziekenhuisopnames?

Normaal moet het ziekenhuis je een aparte factuur sturen per opname in het ziekenhuis.

In de praktijk sturen ziekenhuizen vaak 1 factuur voor verschillende ziekenhuisopnames, om het administratief makkelijk te houden. De bedragen worden samengeteld. Kijk je factuur goed na dat er geen vergissingen zijn gebeurd.

Opgelet! De verjaringstermijn van een ziekenhuisschuld is zeer kort: 2 jaar. Dat betekent dat na 2 jaar het ziekenhuis je niet meer kan dwingen om de schuld te betalen (onder bepaalde voorwaarden).

Het is mogelijk dat een ziekenhuis in je factuur de kosten van verschillende ziekenhuisopnames combineert om op die manier te proberen oudere schulden betaald te krijgen die ze normaal niet meer kunnen invorderen. De betalingen die je dan doet, worden soms gebruikt om de oudere (verjaarde) schulden terug te betalen.

Wees daarvoor alert als je een totaalfactuur krijgt voor verschillende opnames. Die kosten hebben een eigen verjaringstermijn. Je kan bij je betaling aangeven voor welke opname je juist wenst te betalen.

Meer informatie vind je onder ‘Wat is de verjaringstermijn van een onbetaalde ziekenhuisfactuur?’.

Terug naar de boomstructuur
x

De inhoud die volgt is voorbehouden voor de abonnees van Helder Recht. Voor een volledig, geactualiseerd en helder antwoord, meld u aan of vraag uw toegangscode aan

Al aangesloten?

Nog niet aangesloten?

Krijg het volledige antwoord in 2 klikken.

Home