Wat zijn herstellingen door de ouderdom na normaal gebruik of door overmacht?

Wanneer een herstelling door ouderdom na normaal gebruik nodig is, hangt af van de materialen en de delen van de woning (vloeren, muren, sanitaire ruimte, verwarmingsketel enz.).
Niet alle types van materialen en delen van de woning verouderen even snel.

Bijvoorbeeld: de verflaag is verouderd na 15 jaar bewoning. De huurder is niet verantwoordelijk voor de slijtage of de aantasting van de verf, als ze normaal zijn.
De levensduur van verf hangt af van de kwaliteit van de verf, de oppervlakte van de muur, het gebruik van de kamer, …

In tegenstelling tot wat je vaak hoort, is er geen regel die zegt dat er na 9 jaar opnieuw geverfd moet worden. Alles hangt af van de bovenstaande elementen.

Als je de muren hebt beschadigd door nagels of spijkers te gebruiken, moet de huurder die schade herstellen voordat hij de woning teruggeeft.

Overmacht is een plotse, onvoorzienbare en onvermijdelijke gebeurtenis die zich voordoet zonder enige slordigheid of fout van de huurder. Bijvoorbeeld, een storm en een aardbeving zijn vormen van overmacht. De dakpannen die door een storm loskomen moeten worden teruggezet door de verhuurder (op zijn kosten). De huurder moet hem daarvan wel verwittigen.

Terug naar de boomstructuur
x

De inhoud die volgt is voorbehouden voor de abonnees van Helder Recht. Voor een volledig, geactualiseerd en helder antwoord, meld u aan of vraag uw toegangscode aan

Al aangesloten?

Nog niet aangesloten?

Krijg het volledige antwoord in 2 klikken.

Home