Wat is een uitgifte?

Een uitgifte is de officiële kopie van de beslissing met de handtekening van de rechter
Op de eerste bladzijde staan enkel de woorden: 'Wij, Filip, Koning der Belgen, aan allen, die nu zijn en hierna wezen zullen doen te weten'.
Daarna volgt de beslissing van de rechter.
Op de laatste bladzijde staat dat je met de uitgifte die je in je handen hebt, de beslissing van de rechter gedwongen kan uitvoeren.  

Als je de beslissing gedwongen wil betekenen of  gedwongen uitvoeren, heb je meestal een uitgifte nodig. Een gewone kopie volstaat daarvoor niet.

Voor procedures die zijn ingeleid na 1 februari 2019 kan elke partij gratis 1 uitgifte krijgen op de griffie van de rechtbank die de beslissing heeft genomen.
De  betekening van de beslissing door een gerechtsdeurwaarder kost ongeveer 150 tot 200 euro.

Ben je de uitgifte kwijt, dan moet je een aparte procedure opstarten om een nieuwe uitgifte te krijgen van de beslissing. Voor de 2de uitgifte moet je betalen.

De prijs van een gewone kopie van het vonnis is 1,70 euro voor de 2 eerste pagina's en 0.30 euro voor elke volgende pagina.

x

De inhoud die volgt is voorbehouden voor de abonnees van Helder Recht. Voor een volledig, geactualiseerd en helder antwoord, meld u aan of vraag uw toegangscode aan

Al aangesloten?

Nog niet aangesloten?

Krijg het volledige antwoord in 2 klikken.

Home