Kan een arbeidsovereenkomst voor een bepaalde tijd (OBT) tijdens de eerste helft van de overeenkomst worden beëindigd?

Dat kan, onder bepaalde voorwaarden.

De werknemer of de werkgever kunnen de arbeidsovereenkomst voor een bepaalde tijd (OBT) beëindigen zonder opzeggingsvergoeding.  De voorwaarden zijn:

  • de OBT is gesloten na 1 januari 2014;
  • de kennisgeving van de opzegging gebeurt op dezelfde manier als bij een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd;
  • de duurtijd van de opzeggingstermijn is berekend volgens de regels die sedert 1 januari 2014 gelden;
  • de overeenkomst eindigt tijdens de 1e helft van de overeenkomst of tijdens de eerste 6 maanden als het om een contract van langer dan 1 jaar gaat.

Houd er rekening mee dat de overeenkomst moet eindigen voor het einde van de 1e helft van het contract en dat de opzegging én de daaraan gekoppelde opzeggingstermijn dus tijdig moeten gebeuren.  De laatste werkdag valt tijdens de 1e helft van de overeenkomst of de eerste 6 maanden als het om een contract van langer dan 1 jaar gaat.
De 1e helft van de OBT of de eerste 6 maanden als het om een contract van langer dan 1 jaar gaat wordt niet verlengd als de werknemer ziek is of verlof neemt, behalve als de werkgever het ontslag geeft.

Als de werkgever en de werknemer meerdere opeenvolgende arbeidsovereenkomsten van bepaalde tijd ondertekenen, kan deze vorm van opzegging alleen gebeuren tijdens de 1e helft van de allereerste overeenkomst.

 


x

De inhoud die volgt is voorbehouden voor de abonnees van Helder Recht. Voor een volledig, geactualiseerd en helder antwoord, meld u aan of vraag uw toegangscode aan

Al aangesloten?

Nog niet aangesloten?

Krijg het volledige antwoord in 2 klikken.

Home