Een minderjarige heeft een huurovereenkomst afgesloten. Is die overeenkomst geldig?

In principe kan een minderjarige geen huurovereenkomst ondertekenen. Volgens de wet moet je 18 jaar zijn om overeenkomsten te kunnen aangaan.

Toch betekent dat niet dat de huurovereenkomst ongeldig is. De overeenkomst geldt tussen de minderjarige en de verhuurder. Veel verhuurders vragen toch dat de ouders van de minderjarige de overeenkomst ook ondertekenen.

Als een minderjarige een huurovereenkomst heeft ondertekend, dan kan de minderjarige of de ouders wel vragen aan de rechter om de overeenkomst te vernietigen als: 

  • er een te groot verschil is tussen de verplichtingen in de huurovereenkomst en de mogelijkheden van de minderjarige (bijvoorbeeld als de huur te hoog is in vergelijking met het inkomen van de minderjarige).
  • de overeenkomst misbruik maakt van de mentale toestand van de minderjarige, bijvoorbeeld omdat de huurprijs extreem hoog is.
Terug naar de boomstructuur
x

De inhoud die volgt is voorbehouden voor de abonnees van Helder Recht. Voor een volledig, geactualiseerd en helder antwoord, meld u aan of vraag uw toegangscode aan

Al aangesloten?

Nog niet aangesloten?

Krijg het volledige antwoord in 2 klikken.

Home